søndag 4. desember 2011

ENGELSK KONFEKT,mmmmmm


Pakker med Engelsk konfekt klare til Julemarkedet i Kuringen, Refsnes på lørdag 10.des :)
Min bror inviterte meg til å delta på Julemarkedet:) Siden det  kun er ett marked for mat og drikke, måtte vi finne ut noe å lage og å selge:)


Det ser godt ut...og det er godt:) Enkelt å lage er det også:) Prøv da vel, det blir MYE ut av denne porsjonen:)

Engelsk konfekt:

350 gr margarin, 250 gr sukker, 500 gr sirup blandes og kokes:)
3 pakker Mariekjeks knuses og blandes med 600 gr hakkede hasselnøtter ( jeg bruker foodprosessoren til dette), 1 stor ts kakao og 2 pakker rosiner eller en storboks:)
Rør den kokte massen sammen med resten og klem alt utover i en stor langpanne kledd  med bakepapir.
Det er lurt å klemme lenge og hardt, slik at massen blir kompakt. Jeg bruker bakespade og legger all vekt på:)
Smelt 2 pakker lys kokesjokolade og 2 pakker mørk kokesjokolade og smør utover:) Sett kjølig og del i passende biter etter ca 1 døgn:) Lykke til:)

Ha en fortsatt fin 2.søndag i advent:)

Trine:)



40 kommentarer:

  1. Mmmmmm, dette så utrolig godt ut!
    Takker og bukker for oppskriften,
    denne skal vi prøve:)

    God klem
    Hanne:)

    SvarSlett
  2. Nam nam.....må prøves ja. E i det matglade hjørnet for tiden her i huset :)

    Klem fra Line

    SvarSlett
  3. Nam nam :)) Send gjerne noe hit ;)
    Klæm

    SvarSlett
  4. Lykke til, hadde jeg vært på hytta hadde jeg tatt en tur;)

    SvarSlett
  5. Nam...dette så godt ut:) Håper vinden roer seg til du skal utover....mye båttrafikk som er stoppet opp..
    Ha en fin kveld, klemmings:)

    SvarSlett
  6. Namm namm :) Jeg vet at disse er gode , har jo fått av deg før vettu ;) Nå er oppskriften notert i den gule kokeboken min :)

    Klem fra Janne med ønske om en fin kveld videre :)

    SvarSlett
  7. Mums, vad gott det ser ut! Jag är ingen direkt bakmänniska, men lite måste man ju trots allt baka till jul så jag sparar det här receptet. Kanske att jag testar... :-)

    SvarSlett
  8. God søndag til deg også!! Håper alt er bra med deg go dine. Her er vi fokjøla, men lille er i fin form og snill som en engel. Jeg har ny mac og det er grunnen til at jeg i det hele tatt er på nett... Dagene flyr, blogging er sterkt nedprioritert. Jeg kommer vel sterkere tilbake, tror jeg. ;) God kveld og god uke til deg. Klem

    SvarSlett
  9. Her er det bare en ting å si:MMMMmmmm¨.
    Takk for oppskrift!
    Klem til deg

    SvarSlett
  10. Det så godt ut! Lykke til med salget.

    SvarSlett
  11. Ååå, det så himmelsk godt ut!!
    Jeg har hengt opp den flotte vimpelrekka på kjøkkenet, storfornøyd, så takk skal du ha!!..blir nok blogget om litt;)
    Kos dæ, klemmings;)

    SvarSlett
  12. Det så deilig ut, og skulle gjerne ha prøvd hvis det ikke hadde vært for hasselnøttene:-) Hyperallergi...

    Så herlig at dere bare kan slappe av mot jul:-) Vi har ennå en god del igjen, selv om jeg starta tidlig. Halvparten av gavene skal lages, vi skal håndlage alle julekortene, og menyen vet jeg ikke hva jeg skal gjøre med. Samboeren min kan ikke spise vanlig mat etter en ulykke i januar, så mat er alltid et problem her i huset... Men, men. Alt ordner seg nok:-)

    Håper det går bra på markedet! God andre søndag i advent:-)

    SvarSlett
  13. hmmmmmm nam nam, problemet er at når jeg baker sånne er de spist opp innnen en halvt time hihi
    Lykke til der, så flink du er!
    Klem

    SvarSlett
  14. Mmmmm - dette var noe for sjokoladeglade meg - dette må prøves:) Takk for oppskrift, Trine!

    God kveld og ny uke - klem fra Bente.

    SvarSlett
  15. Mmm..se deilig ut + enkelt og greit.
    Dette skal jeg prøve meg på:))

    SvarSlett
  16. Mmmmm dette såg kjempegodt ut:) Tusen takk for oppskriften.. Klem Else Gunn

    SvarSlett
  17. Såg kjempegodt ut.
    Du, jeg vet jommen ikke hvordan du skal få kopiert bildene. Ser ut som det har komt en ny funksjon i blogspot. Tidligere kunne du trykke på bildene slik at de ble større for så å kopiere de, men det ser bare ut som om de kommer på på slideshow nå. Du kan jp ta en skjermkopi og bare lime inn på paint og beskjære bilde der og lagre det, men det er jo litt stress for et skarve blogglotteri.

    SvarSlett
  18. Nam namm...ser og høres nydeløig ut! Skal testet! Klem

    SvarSlett
  19. oi,oi! Det hørtes godt ut! :) Jeg priser meg lykkelig over alle som legger ut nam-nam-oppskrifter nå før jul! Det vanskelige nå blir å sortere ut hvem som skal prøves dette året. Denne ligger høyt opp på lista:)

    Håper du har en fin dag trine!

    (å, ja! bloggetreff på melhus! da må vi passe på at begge bruktbutikkene er åpne. Og så har vi Jordbærpikene på melhus også:) Passer fint å spise der. )

    god start på uka!

    SvarSlett
  20. Mmh, så deilig! Og så fint pakket...
    Du, hvor kjøper du det der (som jeg ikke husker hva heter) som du har pakket konfekten inn i? ;)

    SvarSlett
  21. Mmm det så knallgodt ut! Kanskje jeg må lage det når kjøkkenet mitt er på plass igjen=)

    SvarSlett
  22. hm...det där såg smarrigt ut....
    får nog till att fixa lite julgodis i helgen tror jag;)
    kram ulla

    SvarSlett
  23. Nam nam nam! Denne posten er herved bokmerket...Tusen takk for tipset. Ha en fortsatt fin desember!

    SvarSlett
  24. Den konfekten så god ut! :)

    Ha en fortsatt fin mandag Trine :)

    SvarSlett
  25. Denne kaken så jo helt nydelig ut. Lykke til med kakebaking og marked :)

    SvarSlett
  26. Det så veldig godt ut, men lar seg vel neppe lage uten nøtter (som jeg ikke tåler). Eller, det er jo bare å lage til andre og spare kaloriene selv. :-)

    SvarSlett
  27. åååååå sukk...... det der ser godt ut , til og med for en lavkarbonerd som meg! :)

    SvarSlett
  28. Åhhhh, vad gott det där såg ut... Adventskramar Kicki

    SvarSlett
  29. Nam nam det så himmelsk godt ut!

    SvarSlett
  30. Mmmmmm....

    Denne må prøves ut!!
    Takk for oppskrift!

    :)

    Stor klem!

    SvarSlett
  31. Mmm.. De så gode ut! Men tror ikke jeg skal Prøve meg på å lage det engang. Aaaaltfor avansert for meg tror jeg :) hehe.

    Ha en finfin onsdag!
    Klem Lene

    SvarSlett
  32. Det så bare fantastisk snopetigodt ut! Oppskrift MÅ prøves ja!

    Klem:)

    SvarSlett
  33. Mmm. Litt engelsk konfekt er vel aldri feil :-) Vurderer å kline til med å spise TO fløtekarameller her jeg sitter. Må nok det nå...

    SvarSlett
  34. Nam så godt det ser ut!
    Er helt i bakeånden selv om dagen, hihi.
    Skal legge ut flere sveitsiske juleoppskrifter etterhvert ;)
    Fin julevimpel under her og!
    klem fra meg <3

    SvarSlett
  35. Nydelig. Skal jaggu lage dette jeg også. Takk for oppskrift. I år er jeg ute etter nye kaker. Er lei av fattigmann liksom. Og så har jeg ikke klart å få tak i smør ennå. Men jeg fortviler ikke for jeg skal bare for moro skyld lage smør i dag. Blir gøy.
    Har egentlig vært nede for telling en uke snart, men er endelig i form igjen i dag. Så nå blir det full fart igjen. Joooohooo.
    (har ennå planer med de lyspærekolbene sjø hi hi)

    Klemmers din veg
    Randi

    SvarSlett
  36. oooj..dette så livsfarlig ut ;)
    men..margarin altså..? ikke smør..?
    (ja, jeg har faktisk en pakke eller 2 igjen i kjøleskapet ;)
    dette skal jeg teste ut!

    SvarSlett
  37. Aiaiai.. såg alldeles nydelig ut. Er de like gode som de ser ut? Frister til å prøve:-) Alltid like koslig å titte innom deg selv om jeg selv ikke har vært i blogge-modus på lang tid. :-) Ønsker deg en fin førjuls tid!

    SvarSlett
  38. da står ei langpanne full av disse engelske herlighetene til avkjøling..mann1 har vært flittig på prøvesmakinga, og mener dette lover virkelig godt ;)
    men du og du, dette ble MYE! ;)
    tusen takk for oppskrift!

    SvarSlett
  39. Tusen takk for nydelig konfektoppskrift :) Disse var bare sååå gode mmmm.Riktig god førjulstid :)Klem fra Else Camilla

    SvarSlett