onsdag 21. desember 2011

BRØDOPPSKRIFT OG REDESIGN AV GOD JUL;)



Har tapetsert bokstavene jeg kjøpte hos søstrene Grene i fjor til jul:) Jeg er superfornøyd med resultatet:)


Og for å kunne bruke dem også etter jul, kan de jo også settes sammen slik:




Praktisk ja;)))) Tapetene kommer fra fjern og nær, artig å kunne bruke dem til slike småpuslerier:) Jeg har jo heller ikke så mye av hver tapet:)


Noen har etterspurt oppskrifta på brødene jeg bakte i går, så her kommer den:)


Mørkt landbrød:

25 g gjær
0,5 l vann
3 ts salt
3 ss olje
180 g rugmel (3 dl)
250 g fint eller grovt sammalt hvete (4 dl)
ca 400 g hvetemel (6-7 dl)

Rør gjær ut i lunkent vann og tilsett salt, olje, rugmel og sammalt hvete. Arbeid deigen smidig og tilsett hvetemel til deigen har en passe fast konsistens. La den heve tildekket på et lunt sted i 1 t og 30 min.

Ta deigen ut på melet underlag og del i to. Form emnene til to avlange brød og sett dem på plate til etterheving i 30 min.
Pensle med vann og skjær, med en skarp kniv, snitt i brødene. Sett dem inn i forvarmet ovn, ca 200 grader og stek på nederste rille i ca 40 min.
Avkjøl på rist og legg over ett fuktig klede etter å ha avkjølt brødene litt. Dette hvis du vil ha myk skorpe:)

Lykke til.

Glad dag ønskes alle som er innom:) Velkommen til May Helen med bloggen KROnPRINSESSENE som ny følger av bloggen min:)


Klæm